Ziua nuntii se vrea a fi cea mai frumoasa si mai spectaculoasa din viata proaspetei familii. Zile la rand de pregatiri, detalii, emotii si dorinta ca totul sa fie perfect.

Nunta nu este un eveniment pentru amatori. Da, poate ca matusa miresei face niste prajituri extraordinare, dar asta nu inseamna ca este persoana potrivita sa se ocupe de tortul de nunta. La fel cum nici unchiul cu talent muzical al mirelui nu este cel mai in masura sa distreze invitatii. Asa stau lucrurile si in cazul fotografului la nunta. Este nevoie de un profesionist care sa puna in evidenta amploarea evenimentului si pe protagonistii lui.

Un fotograf are sarcina complexa de a-i ajuta pe miri sa-si aminteasca cu placer de ziua nuntii, dupa ce aceasta va fi trecut.

Un sfat util ar fi ca mirii sa nu se decida asupra fotografului dupa o convorbire telefonica doar pentru ca preturile erau la un pret atractiv. Solutia ideala este sa se stabileasca o intalnire fata in fata cu fotograful. In acest fel, mirii isi pot forma o parere pertinenta cu privire la serviciile pe care le ofera fotograful. In plus, mirii vor putea observa stilul si profesionalismul si vor putea stabili schema cea mai potrivita de servicii si preturi pentru bugetul lor. Un fotograf profesionist este rabdator astfel incat mirii sa fie pe deplin multumiti de alegerea lor. De asemenea, fotograful trebuie sa fie pregatit sa raspunda la toate intrebarile mirilor si sa le lamureasca eventualele neclaritati. Este bine de stiut care ar fi, in general, cateva criterii de care mirii sa tina cont in alegerea fotografului.

  • Este un fotograf profesionist sau un amator care practica fotografia doar in timpul liber?
  • Ce pregatire are in domeniul fotografiei?
  • Ce alti clienti a avut? La ce workshopuri a participat?
  • Ce aparatura foto foloseste? Are si aparatura de rezerva, in cazul unor defectiuni?

Un detaliu important: inainte de a alege, este bine ca mirii sa vada cat mai multe fotografii de la o singura nunta si sa urmareasca daca sunt suficient de luminoase si de clare.

Daca fotograful lucreaza cu un asistent de imagine, fotografiile rezultate vor fi de o calitate net superioara.

Dupa ce fotograful a fost ales trebuiesc discutate anumite detalii, pentru a evita situatii neplacute. Mai exact:

  • Numarul aproximativ de fotografii dorit, daca nu cumva acest lucru este deja prevazut in contract
  • Tipul de format dorit pentru pastrarea fotografiilor: digital sau hartie fotografica

Fotografiile trebuie sa fie capabile sa transmita emotii, de aceea si suportul pe care sunt pastrate este extreme de important.

Comunicarea dintre miri si fotograf si de aceea cei dintai trebuie sa se decida daca, de exemplu, vor mai multe fotografii tip portret ori cu fiecare membru al familiei in parte. Acest aspect este foarte important mai ales in cazul nuntilor numeroase, unde mirii isi doresc o amintire cu fiecare persoana care le-a fost alaturi in cea mai frumoasa zi a vietii lor. Oricare ar fi alegerea mirilor, esential este ca amintirile sa fie la nivelul asteptarilor.

Leave a Comment