Bebelusii sunt adorabili cu totul. Din clipa cand intra in viata noastra o schimba complet, si parca totul se invarteste in jurul lor, traim si respiram pentru ei si prin ei. Cresc insa asa de repede, ca parca nu apucam sa ne saturam de delicatea lor, de acele clipe cand sunt fragili precum un norisor de fericire.
Tocmai pentru ca se schimba de la o zi la alta ne este greu sa pastram in amintire fiecare etapa, fiecare clipa minutata alaturi de ei. Fotografiile sunt cele care ne ajuta sa luam cu noi peste ani acea bucurie, acea delicatete.
Chiar daca putem realiza fotografii acasa, cu un simplu telefon mobil sau cu un aparat de fotografiat compact, efectul nu va fi niciodata acelasi, iar calitatea imaginilor si emotia nu va fi niciodata la fel.
Sedinta foto cu bebelusi se organizeaza obligatoriu la studioul foto, caci acolo sunt indeplinite toate conditiile pentru ca lumina si aranjamentul sa fie ideale. Fotograful isi poate amenaja cu usurinta spatiul, are toata recuzita la indemana si ii este usor sa improvizeze in functie de fiecare bebelus si de eventualele sale toane.
Cel mai bine este ca aceste sedinte sa se realizeze pana la varsta de 2, maxim 3 saptamani ale micutului, caci atunci acesta doarme aproape mereu, iar tenul lui este foarte curat. Programarea cu fotograful se face de regula cu una-doua zile inainte, deci nu trebuie pregatiri deosebite.
In aceste fotografii bebelusul trebuie sa doarma, pentru a sta in pozitiile pe care le doreste fotograful, dar si pentru a-i fi mai usor acestuia sa il surprinda. Cel mic nu va fi deranjat deloc de lumini, de zgomot sau de pozitiile in care este asezat. Pentru asta insa el trebuie hranit bine inainte de sedinta foto, dar si obosit putin inainte, pentru a nu se trezi in respectivul interval de timp.
Ca accesorii se pot folosi foarte multe elemente, de la hainute pana la jucarii si articole specifice – suzete, biberoane, caciulite. Un studio foto profesionist va avea insa mereu recuzita necesara, care poate cuprinde diverse paturici, jucarii, cosulete, patuturi, etc.
Pentru ca, in general, aceste fotografii sunt realizate cu cel mic dezbracat, este bine ca parintii sa nu il imbrace in hainute care ii pot lasa urme sau impresii pe piele, caci acestea vor fi vizibile pentru lentila aparatului de fotografiat si rezultatul nu va fi cel mai bun sau cel dorit.

Leave a Comment