Sarcina este un eveniment ce incarca toate familiile si toate casele de o bucurie fara margini, iar viitoarea mamica este fara indoiala cea care este cuprinsa de trairi si emotii cu totul noi si cu adevarat unice, chiar daca se afla sau nu la primul bebelus.

Cele noua luni de sarcina aduc schimbari vizibile pe corpul mamicii, iar burtica incepe sa se evidentieze tot mai mult, un motiv in plus de bucurie pentru viitorii parinti.

Cum putem insa face ca aceste momente sa ramana cu noi cat mai mult timp si sa le putem impartasi la momentul potrivit, si cu cel aflat acum in burtica? Raspunsul este foarte simplu: cu ajutorul fotografiilor.

Fotografia de maternitate este cea care reuseste sa surprinda toata bucuria, emotia si incarcatura celor noua luni. Pentru a obtine cele mai frumoase imagini din aceasta calatorie trebuie sa se tina cont de urmatoarele aspecte:

Momentul sedintei foto.
Alegerea celui mai potrivit moment pentru a imortaliza burtica depinde in special de dezvoltarea acesteia, dar si de cum se simte mamica. In general sunt posibile doua variante: urmarirea sarcinii luna de luna, prin surprinderea in acelasi decor a mamicii in etapele succesive ale dezvoltarii burticii, sau (fara a exclude insa) o sedinta in ultima parte a sarcinii, pentru a imortaliza cat mai in detaliu aceasta perioada plina de asteptari si trairi. Daca se opteaza pentru o singura sedinta, este bine sa nu fie programata pentru ultimele saptamani, caci atunci se poate intampla sa apara diverse complicatii, oboseala este mai pronuntata, corpul se pregateste de nastere si acumuleaza mai multa apa decat pana atunci. Mamica va fi cu siguranta mai stresata si nu se va putea bucura pe deplin de experienta.

Tati.
Prezenta tatalui este la fel de importanta. De multe ori tatii evita sa apara in astfel de fotografii, insa prezenta lor este nu numai obligatorie, ci de-a dreptul esentiala. Chiar daca nu apar in toate cadrele – caci sunt fotografii de maternitate – tatii sunt parte integranta a acestora si frumusetea cuplului este incarcata acum de o emotie noua, iar aceste poze nu se vor compara cu nimic altceva. Daca in familie exista deja fratiori sau surioare mai mari, atunci sedinta foto trebuie sa ii cuprinda si pe ei, chiar daca nu in toate locatiile si in toate cadrele.

Locatia.
Exista multe locatii ce pot fi utilizate pentru fotografia de maternitate. Cele mai comune sunt cele care dau si un sentiment de confort mamicii, cum ar fi propria casa sau un studio foto. Pe langa acestea se poate folosi practic orice loc pe care il doresc viitorii parinti: un parc, malul marii, un camp cu verdeata, strazile din centrul vechi, satul bunicilor. Atat timp cat vremea o permite si cat rezultatul este cel dorit, posibilitatile sunt nelimitate. Daca locuinta ofera intimitate si caldura, natura pune o altfel de perspectiva si favorizeaza creativitatea fotografului, dar si a protagonistilor

Accesoriile.
Tot in functie de locatie se stabilesc si accesoriile utilizate. Paleta este la fel de vasta, pornind de la hainutele si botoseii alese pentru prichindelul de urmeaza sa apara pe lume, pana la tabla de scris cu creta sau mesaje printate.

Vestimentatia.
Tinuta este foarte importanta, si trebuie sa se potriveasca atat cu locatia, cat mai ales cu sarcina. Fie ca se opteaza pentru rochite sau o tinuta mai lejera, esential este ca hainele sa evidentieze conturul burticii.

Pentru a lua cea mai buna decizie in alegerea sedintei de fotografie de maternitate este recomandata o discutie cu un profesionist in domeniu. O discutie deschisa cu fotograful este suficienta pentru a stabili toate detaliile si pentru a scapa de orice griji care ar putea aparea.

Leave a Comment