Inocenta, speranta, dragoste, zambete toate aceste cuvinte descriu copilaria. In sufletul copiilor nu este loc de tristete, zambetul li se citesc pe buze si fata li se lumineaza, fericirea este mereu prezenta iar grijile ii ocolesc. Un copil traieste la maxim fiecare clipa, rade si plange, se supara si iarta in cateva secunde.

Copilaria nu ar fi completa fara cele mai importante momente din viata, primul cadou de la Mos Craciun, prima zi de gradinita si de scoala. Timpul trece foarte repede si in curand singurele lucruri care ne vor aminti de aceasta perioada frumoasa sunt fotografiile. Acestea te vor face pentru o clipa sa te intorci in timp si sa retraiesti momente unice. Indicat este sa lasati totul in seama unui fotograf profesionist pentru a avea certitudinea ca amintirile voastre odata cu trecerea timpului nu se vor degrada si vor ramane intacte. Inainte de a apela la profesionisti sa-si faca treaba este bine sa stiti cateva lucruri pregatitoare care va vor ajuta ca sesiunea foto sa se desfasoare cu mai multa usurinta.

Programarea

Inainte de toate incepeti prin a cauta fotograful, faceti o programare cu cel putin cu o saptamana inainte de data la care v-ati propus sa realizati sedinta foto.

Pregatirea

Daca este vorba de o sedinta foto de nou nascut, copilul trebuie sa fie hranit si odihnit, ceea ce ii va da o buna dispozitie si il va ajuta sa se acomodeze mai usor. Nu uitati ca trebuie sa puneti in bagaj hrana pentru cel mic, haine de schimb, scutece, servetele umede si uscate.

Atitudinea parintilor

Trebuie sa fie una calma si relaxata, voia buna sa nu va lipseasca pentru ca de voi depinde in cea mai mare parte zambetul copilului. Puteti sa aduceti si cateva jucarii cu care sa ii distrageti atentia celui mic si sa-l faceti sa priveasca spre aparatul de fotografiat.

Durata

Durata unei sedinte foto depinde in mare parte de dispozitia copilului. Poate dura intre 1h si 3h.
In primul an de viata al copilului se pot realiza 3 sedinte foto. Prima sedinta la doar cateva zile de viata, intre a 6-a si a 12-a zi de la nastere, cand copilul doarme foarte mult si se pot realiza fotografii in cele mai haioase pozitii. Cea de-a 2-a sedinta, cand copilul are intre 3 si 7 luni, atunci ne putem bucura de zambetul lui inocent. Iar cea de-a 3-a sedinta insa nu si ultima este cea de 1 an cand copilul are parte de prima lui aniversare si se poate bucura de un tort, fotograful suprinzand cele mai frumoase momente.

Nu uita, fotografiile sunt singurele amintiri care ne raman odata cu trecerea timpului si care ne vor face intotdeauna viata mai frumoasa.

Leave a Comment