Crestinarea celui mai mic dintre membrii familiei este un prilej de mare bucurie pentru orice cuplu. Ceremonia religioasa trebuie sa fie perfecta, petrecerea trebuie sa fie frumoasa, iar cel mic sa simta iubirea celor din jurul sau. Pentru asta parintii petrec mult timp organizand si planificând in detaliu marele eveniment.  Iata patru idei de care este bine sa tineti cont pentru a avea poze reusite de la botez cu cel mic, dar si cu rudele si prietenii ce va vor sta alaturi.

Incercati sa hraniti foarte bine copilul inainte de a merge la biserica, pentru ca acesta sa doarma in timpul ceremoniei si sa adoarma si dupa ce face baita specifica in cristelnita. Daca bebelusul este obosit de la agitatia de dimineata, atunci somnul va fi si mai profund. Dincolo de faptul ca, fiind adormit, nu va plange si nu se va agita in bratele moasei si ale nasei, si fotografiile vor fi foarte frumoase, caci il vor surpinde in cele mai calme si dulci momente.

Chiar daca hainutele pentru botez sunt alese de catre moasa pentru a pleca de acasa si de catre nasa pentru a fi imbracat la biserica, pot fi facute si aici cateva sugestii, in special in ceea ce priveste culorile alese. Astfel, pentru ca pozele sa fie echilibrate este indicata alegerea unor culori in ton cu hainele mamei si ale nasei, pentru ca atunci cand se vor face poze culorile suprapuse sa nu se anuleze, confunde sau, si mai rau, sa se scoata in evidenta intr-un mod nu tocmai placut. O bascuta (daca este baietel) sau o bentita colorata (daca este fetita) vor fi de efect.

Locatia pentru poze. Nu ne referim aici la cadrele trase in interior, acasa, la biserica ori la restaurant, ci la cele in aer liber. Fiind vorba de un copil mic, care tocmai a facut baita, este bine sa cautam un loc mai ferit pentru a face poze. In functie de anotimp putem chiar renunta la cele facute afara, caci nu doreste nimeni sa raceasca si, in plus, daca este frig, si cel mic va fi imbracat si acoperit, deci nu se vor obtine imagini foarte clare cu el.

Lumanarea de botez. Aceasta va aparea cu siguranta in fotografii, asa ca trebuie sa fie cat mai vesela, aleasa special pentru bebelus si nu pentru cei mari. Daca se opteaza pentru incorporarea unei jucarii de plus, atunci pot fi trase cadre spectaculoase cu cel mic jucandu-se sau intinzand manutele spre aceasta.

Leave a Comment