Timpul trece ametitor de repede iar cei mici cresc intr-un ritm alert. Momentele frumoase din copilaria lor sunt rapid date uitarii.

Insa cu ajutorul fotografiilor, momentele respective sunt imediat aduse la viata.

Tocmai pentru a imortaliza cat mai frumos uimitorul process al cresterii, fotografiile sunt solutia ideala. Euforia venirii pe lume a copilului ii determina pe parinti sa-si doreasca fotografii cu acesta inca de la cele mai fragede varste. Fotografii s-au adaptat rapid acestei dorinte, astfel ca au creat pachete foto speciale pentru cei mici.

Varsta cea mai buna pentru fotografierea unui nou nascut este de 8-14 zile. Si asta pentru ca atunci copilul doarme mult si poate fi pozitionat cu usurinta. La aceasta varsta, sedinta foto trebuie planificata cu grija, tinand cont de programul de somn si de masa al copilului. La o astfel de sedinta, se va acorda o mare atentie cadrului: teava ruginita a caloriferului nu are ce cauta in poza, nici ursuletul de plus zderntuit.

Accesoriile sunt foarte importante iar optiunile in acest sens sunt multiple: de la baloane si jucarii de plus, pana la costumase de animalute, oricare pot fi sarea si piperul sedintei foto.

Cand cel mic a ajuns la varsta de doua luni, regulile unei sedinte foto sunt mai relaxate. Aceasta poate dura chiar mai mult de 3 ore, daca este necesar. Sedinta se poate desfasura atat indoor, cat si outdoor, intr-un parc, de exemplu.

Urmatoarea sedinta foto copii importan ya are loc, de regula, cu ocazia botezului. Primele fotografii se fac inainte de a merge la biserica, in casa parintilor. Aici, copilul este fotografiat in mediul sau, cu jucariile langa el. Fotografii se vor face si la biserica, se vor surprinde cele mai importante momente ale ceremoniei religioase, apoi la restaurant, cu parintii si invitatii. Aici, se vor surprinde si eventualele momente artistice: ursitoarele, dansuri tematice.

Cand bebe implineste un an, o sedinta foto este ideala. Este momentul taierii motului sau a ruperii turtei. Cu aceasta ocazie, se pot face fotografii folosind ca recuzita baloane, scutece personalizate, ori rochite cu jupoane, pentru fete. Ideale pentru aceasta ocazie sunt sedintele foto cu tematica.

In fiecare an, se poate incerca un alt tip de sedinta foto: intr-un camp de maci, in culorile fermecatoare ale toamnei ori in magia zapezii. Fotografii deosebite se pot realiza si cu ocazia marilor sarbatori: Craciunul, Pastele pot fi prilejuri minunate pentru ipostaze unice.

Dupa ce bebe a trecut de varsta de un an, o sedinta foto anuala ar fi foarte indicata. Astfel, parintii celui mic vor putea sa aiba o imagine fidela a transformarii puiului lor. De exemplu, pot avea fotografii din prima zi de gradinita, un prilej pentru marii emotii, redate astfel fidel, cu ajutorul fotografiilor. Pe langa toate aceste aspecte, se poate crea o veritabila traditie in fiecare an. Parintii vor avea fotografii cu si alaturi de cel mic, care sa fie martore ale transformarii lui. In plus, ce pusti ori pustoaica nu si-ar dori fotografii haioase la fiecare aniversare?

Comment ( 1 )

  • Lidia Raisa

    Foarte frumoase articolele iar pozele sunt superbe, faceti o treaba excelenta. Felicitari si tot respectul!

Leave a Comment